Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Norsk – russisk samarbeid i 10 år

Delegasjonsleder Eirik Sivertsen (A) i Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid, var en av talerne på jubileumskonferansen for 10 års samarbeid mellom MGIMO universitetet i Moskva og Universitet i Nordland. På jubileumskonferansen den 13. januar deltok også nåværende og tidligere deltakere i utvekslingsprogrammet mellom de to universitetene. 

Delegasjonsleder i Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid Eirik Sivertsen (A).

I sitt innlegg understreket Sivertsen betydningen av samarbeid mellom Norge og Russland på forsknings- og utdanningsfeltet.

– I tider hvor det politiske samarbeidsklimaet mellom Russland og medlemslandene i EU og NATO er forverret, er det særlig viktig at den mellomfolkelige kontakten videreføres, mente Sivertsen.

Sivertsen talte også varmt for betydningen av studentutveksling mellom de arktiske landene, og kom med flere forslag til hvordan dette kan utvikles fremover.

– Det er liten tvil om studentutveksling er en viktig kilde til kulturell forståelse og nettverksbygging mellom folk og land. Jeg ønsker meg et mobilitetsprogram mellom de åtte arktiske landene. Et slikt program bør utvikles i tett kontakt mellom universitetene, myndighetene og næringsliv. Samtidig er det viktig at programmet innrettes mot felt hvor de landene har felles utfordringer, gjerne knyttet til nordområdene, sa Eirik Sivertsen.

Les innlegget til Sivertsen her (engelsk)

Sist oppdatert: 14.01.2015 14:46
: