Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Nordområdedialog med utenriksminister Brende

Stortingets arktiske delegasjon inviterte utenriksminister Børge Brende til en uformell dialog om norsk nordområdepolitikk og samarbeidet i Arktisk råd 12. november 2014.

Delegasjonsleder Eirik Sivertsen (A).

Møtet var det tredje i rekken av uformell dialog om nordområdene med utenriksministeren. Delegasjonen ønsker å fortsette med halvårlige møter, som et supplement til eksisterende møteformer der Stortinget og Regjeringen er involvert. Samarbeidet i Arktisk råd var et sentralt tema på gårsdagens møte.

– Samarbeidet i Arktisk råd er inne i en viktig fase. Forberedelsene til Arktisk råds ministermøte i april 2015 er godt i gang, samtidig som USA legger planer for sitt formannskap fra 2015–2017. Dette er prosesser Norge må være tett på og sørge for at våre synspunkter blir hørt og får størst mulig gjennomslag – påpeker delegasjonsleder Eirik Sivertsen (A).


Siden samarbeidet i nordområdene blir tatt opp i mange internasjonale fora deltok også representanter fra andre internasjonale delegasjoner i Stortinget.


– Nordområdene er svært viktig for Norge, nasjonalt og internasjonalt. Det er også et felt hvor vi står sammen om de store linjene. Derfor er slike arenaer nyttige for utveksling av informasjon og synspunkter på veien videre – understreker Sivertsen.


Delegasjonsleder Eirik Sivertsen benyttet også anledningen til å videreformidle relevante konklusjoner fra den 11. arktiske parlamentarikerkonferansen i Whitehorse 9.–11. september 2014.

Sist oppdatert: 13.11.2014 12:50
: