Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Gunvor Aarvik (18) ledet kommunal- og forvaltningskomiteen for en dag

15. oktober inntok Gunvor Aarvik sjefsstolen i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget. Sammen med Helge André Njåstad deltok hun på «Leder for en dag» i regi av Ungt Entreprenørskap.

Gunvor Aarvik med bilde av Helge André Njåstad. Foto: Ungt Entreprenørskap Norge.

Gunvor Aarvik fra Lofthus i Hordaland har drevet Ungdomsbedrift på skolen. Blant de om lag 12 000 elevene som driver Ungdomsbedrift hvert år, har hun vist seg å være blant de aller dyktigste. Derfor er hun en av 30 elever som har blitt utvalgt til å være med på arrangementet «Leder for en dag».

– Dette blir en skoledag helt utenom det vanlige! Jeg skal innrømme at jeg er litt nervøs og spent, men mest av alt gleder jeg meg til å lære mer om kommunal- og forvaltningskomiteen, og å få høre hvordan Helge André Njåstad tenker og jobber, sa Gunvor Aarvik før hun gikk på jobb på Løvebakken.

Ikke helt frie tøyler

Leder for en dag arrangeres for 12. året på rad, og Njåstad er i godt selskap når han deltar på arrangementet. I år skal topplederne i blant annet Orkla, DNB, Flytoget og Telenor bli «skygget» av unge ledertalenter.

– Gunvor får ikke helt frie tøyler i lederstolen, men hun skal få et innblikk i hva jeg som leder av kommunal- og forvaltningskomiteen jobber med til daglig. Jeg gleder meg også til å høre om hennes erfaringer som leder i en Ungdomsbedrift, sier Njåstad.

Unge talenter inntar sjefsstolene

Satser på ungdom

– Vi i kommunal- og forvaltningskomiteen heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får elevene mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Det ønsker jeg å gi mitt bidrag til, sier Njåstad.

Ungt Entreprenørskap tilbyr et tyvetalls ulike programmer til skolen – fra grunnskole til masternivå. Forrige skoleår bidro over 30 000 personer fra arbeids- og næringsliv inn i organisasjonens ulike aktiviteter.

Roser norske toppledere

– Det er disse ungdommene som skal finne løsninger på samfunnets største utfordringer og bringe det norske samfunnet inn i framtiden. Jeg blir rett i ryggen og veldig glad når jeg ser viljen blant norske toppledere til å stille opp for å gi dem oppmuntring og ballast på veien, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Det er bred politisk enighet om at entreprenørskap i utdanning er en riktig vei å gå for å gi unge etterspurte kompetanser og kvaliteter. Et samlet storting står bak den nasjonale satsingen på entreprenørskap i utdanning. Satsingen har vært støttet av alle regjeringer siden Bondevik II-regjeringen lanserte en egen strategi for feltet i 2003. Arbeidet er forankret i flere departementer.

Sist oppdatert: 15.10.2014 14:47
: