Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Fredsprisvinnerne til Stortinget

Torsdag 11. desember vil årets vinnere av Nobels fredspris, Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai, besøke Stortinget. 

Malala Yosafzai. Foto: Terje Heiestad/Stortinget

Klokken 11.20 torsdag 11. desember vil årets vinnere av Nobels fredspris, Kailash Satyarthi og Malala Yosafzai, bli tatt imot på Løvebakken av stortingspresident Olemic Thommessen.


– Årets fredspris er en pris som gir barn og unge håp, sier presidenten og påpeker at prisen handler om demokratisk deltakelse.


– Hvis barn holdes borte fra skolegang og nektes muligheten til å bruke evnene sine, er det til skade ikke kun for dem selv, men for hele samfunnet. Et samfunn der barn og voksne formes av en trygg oppvekst, der alle har fått tilgang til skolegang og kunnskap, er et samfunn med gode vilkår for demokratiet, sier Thommessen.


Etter møtet med stortingspresidenten vil prisvinnerne gjøre en stopp i Eidsvollsgalleriet, før vinnernes besøk avsluttes med et møte med utenriks- og forsvarskomiteen. Komitéleder Anniken Huitfeldt vil følge vinnerne ut.

I begrunnelsen til Nobelinstituttet heter det at Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai tildeles Nobels fredspris 2014 for sin kamp mot undertrykkelse av barn og ungdom og for alle barns rett til utdannelse.

Kailash Satyarthi. Foto: Jose Cruz/Agencia Senado

Kailash Satyarthi. Foto: Jose Cruz/Agencia Senado

Sist oppdatert: 10.12.2014 14:06
: