Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Etterslep i NATOs forsvarsutgifter skaper usikkerhet

Stortingets delegasjon til NATOs parlamentarikerforsamling deltok 8. og 9. desember på forsamlingens årlige sikkerhetspolitiske debattforum i Washington.

Deler av Stortingets delegasjon til NATOs parlamentarikerforsamling. Foto: Stortinget.

Stortingets delegasjon til NATOs parlamentariske forsamling deltok 8. og 9. desember på forsamlingens årlige sikkerhetspolitiske debattforum i Washington.

– Norge må legge opp til en klar ambisjon om å øke forsvarsbudsjettet til NATOs mål om to prosent av brutto nasjonalprodukt. Vi kan ikke få et etterslep i kapasitetsutviklingen. Det vil medføre økt uforutsigbarhet og sårbarhet for Norge i møte med et sikkerhetspolitisk bilde som nå er helt annerledes en det vi la til grunn for noen år siden, konkluderte delegasjonsleder Øyvind Halleraker i etterkant av det årlige debattforumet i NATOs parlamentarikerforsamling.

Den norske delegasjonen løftet i forumet frem sentrale norske sikkerhetspolitiske hensyn som nordområdene og forholdet til Russland i møte med ledende amerikanske myndighetsrepresentanter og forskere.

– For lave forsvarsbudsjett hos medlemslandene betyr at alliansen har for svak situasjonsforståelse. NATO mangler i dag kritiske og nødvendige kapasiteter for en god felles forsvarsevne, var NATOs øverste leder for alliansens omstillingsarbeid, General Jean-Paul Palomeros, tydelige budskap i forumet.

Den norske delegasjonen bestod av delegasjonsleder Øyvind Halleraker, Sverre Myrli, Hans Olav Syversen, Linda Hofstad Helleland og Jan Arild Ellingsen.

Sist oppdatert: 10.12.2014 13:53
: