Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Arktis på Nordisk råds sesjon i Stockholm

I sin hilsningstale på Nordisk råds sesjon i Stockholm den 29. oktober pekte delegasjonsleder Eirik Sivertsen på det nordiske utdanningssamarbeidet som et eksempel på et område hvor det arktiske samarbeidet kan lære av det nordiske samarbeidet.

– De nordiske landene er alle arktiske land. Det er viktig å utveksle informasjon og diskutere utviklingen i våre arktiske områder. Nordisk råd deltar som observatør i det arktiske samarbeidet, og sesjon er en flott arena å informere om hva som foregår i det arktiske parlamentarikersamarbeidet, påpeker Eirik Sivertsen.


Det var i egenskap av å være leder av den arktiske parlamentarikerkomiteen Eirik Sivertsen talte til sine nordiske kolleger. Erfaringene og konklusjonene fra den 11. parlamenarikerkonferansen i Whitehorse var hovedinnholdet i innlegget til Sivertsen. Han la særlig vekt på utdanning og utdanningssamarbeid for å skape livskraftige samfunn i nord.


– Vi som bor i nord skal ha best kunnskap om nord, men vi må samarbeide dersom vi skal få dette til. Som politikere må vi legge forholdene best mulig til rette for at dette skal skje. Dette er viktig både i det arktiske og det nordiske samarbeidet, sa Sivertsen.

Les hele innlegget til Eirik Sivertsen her.

Sist oppdatert: 30.10.2014 14:09
: