Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingets arktiske delegasjon på besøk i Bodø og på Svalbard

Fra 3. til 6. mars er Stortingets arktiske delegasjon på besøk i Bodø og på Svalbard. Reisen ble innledet med å besøke Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Nordområdesenteret v/Universitetet i Nordland og Forsvarets operative hovedkvarter.

På besøk hos sysselmannens kontor. Bak: Jon Starheimseter, Jens-Olav Sæther, Hermod Lund og Jan Fredriksen. Foran: Guri Tveito, Janne Sjelmo Nordås, Margunn Ebbesen og Eirik Sivertsen. Foto: Stortinget.

– Bodø og Svalbard er viktige steder når man skal få informasjon om søk- og redningstjenesten i Norge. Med økt skipstrafikk og flere fiskebåter og cruiseskip i nordområdene må vår kapasitet og beredskap følge utviklingen, påpeker delegasjonsleder Eirik Sivertsen (A).

I Longyearbyen har delegasjonen innledet oppholdet med et besøk hos Sysselmannen på Svalbard. Der fikk delegasjonen en grundig innføring i hvilke kapasiteter Sysselmannen besitter og et bilde av aktiviteten på og rundt Svalbard.

Den 5. mars skal delegasjonen besøke Gruve 7 og møte forskjellige næringslivsaktører i Longyearbyen. Programmet avsluttes den 6. mars med et besøk på SvalSat og Universitetssenteret på Svalbard (UNIS).

Sist oppdatert: 05.03.2014 10:21
: