Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingets arktiske delegasjon besøkte Svalbard

På Svalbard besøkte delegasjonen blant annet Gruve 7 og Universitetssenteret på Svalbard, der delegasjonsleder Sivertsen avduket en plakett.

Stortingets arktiske delegasjon på besøk i Gruve 7 på Svalbard, fra venstre: Jan-Henrik Fredriksen, Bjørn Willy Robstad, Eirik Sivertsen, Janne Sjelmo Nordås, Margunn Ebbesen. Foto: Stortinget.

Den 5. mars var medlemmene inne i Gruve 7 og fikk en god innføring i gruvedriften på Svalbard.

– Store Norske er fremdeles veldig viktig for Svalbard-samfunnet. Jeg mener også at strategien til selskapet med å se etter nye anvendelsesområder for kullet og kompetansen de ansatte har, er riktig, uttaler delegasjonsleder Eirik Sivertsen.

Delegasjonen hadde senere på dagen møter med lederen for Lokalstyret på Svalbard, Christin Kristoffersen, representanter for reiselivsnæringen og ble presentert havneplanene i Longyearbyen.

Den 6. mars avduket delegasjonsleder Sivertsen en plakett i forbindelse med at Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) har fått status som senter for fremragende forskning.

– Det var en stor glede og ære for meg å avduke denne plaketten. UNIS har hatt en fantastisk utvikling gjennom 20 år. Utdannelse innen arktiske fag er viktig for utviklingen av våre nordområder. Resultatene av vitenskapelig arbeid er en del av beslutningsgrunnlaget for oss som politikere. I dette arbeidet gir UNIS vesentlige bidrag, avslutter Sivertsen.

Sist oppdatert: 10.03.2014 10:18
: