Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget er evaluert av GRECO

Europarådets organisasjon Group of States against Corruption (GRECO) har i sin fjerde evalueringsrunde evaluert de tiltak myndighetene har iverksatt for å forhindre korrupsjon i Stortinget, domstolene og påtalemyndigheten.

GRECO har kommet med fire anbefalinger vedrørende Stortinget i rapporten som ble offentliggjort i dag, onsdag 25. juni:

  • GRECO anbefaler en videreutvikling av de etiske retningslinjene for stortingsrepresentantene, i tillegg til iverksettelse av praktiske tiltak for å gi representantene råd og veiledning i etiske spørsmål.
  • Det anbefales også å innføre en ordning som innebærer at representantene må si fra dersom det skulle oppstå en interessekonflikt mellom representantens personlige interesser og sak til behandling i Stortinget.
  • Videre anbefaler GRECO at det registreres mer detaljerte opplysninger om representantenes økonomiske forhold i register for stortingsrepresentantenes verv og økonomiske interesser.
  • Det anbefales også å iverksette passende tiltak for å sikre håndhevelse og kontroll med registreringsplikten og de øvrige etiske standardene som gjelder for representantene.

Det skal rapporteres tilbake til GRECO innen 31.12.2015 på hvilke tiltak som er gjennomført for å implementere anbefalingene.

Presidentskapet vil vurdere hvordan anbefalingene fra GRECO kan følges opp på en god og hensiktsmessig måte.

Pressemelding om rapporten fra GRECO.

Sist oppdatert: 25.06.2014 11:59
: