Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Russland var tema på møtet til Stortingets arktiske delegasjon

På delegasjonsmøtet til Stortingets arktiske delegasjon den 3. juni orienterte Peter Nordmann Waage om russisk historie, politikk og samfunnsliv.

Peter Normann Waage og Eirik Sivertsen.

I sitt foredrag berørte Waage sentrale deler av russisk historie og hvilken betydning dette har for det russiske samfunnet i dag. Waage kom blant annet inn på den ortodokse kirkens betydning for verdensanskuelsen, og forholdet mellom kirkemakten og den verdslige makten.

– Russland er vårt naboland og et viktig land i internasjonal politikk. For at vi
skal lykkes i vårt samarbeid med Russland og med russiske politikere er det viktig å kjenne landets historie, tradisjoner og verdier som har utviklet seg gjennom århundrene, uttaler delegasjonsleder Eirik Sivertsen (A).

I sitt innlegg berørte Waage også den aktuelle politiske situasjonen i Russland.

– I tider med økte spenninger mellom Russland og vestlige land blir det enda viktigere med kunnskap om russisk politikk og politiske historie. Samtidig er jeg tilfreds med at det ser ut til at det arktiske samarbeidet ser ut til å fortsette som tidligere. Russland er en viktig partner i Arktis hvor internasjonalt samarbeid er avgjørende for en god og bærekraftig utvikling av regionen, påpeker Sivertsen.

Sist oppdatert: 04.06.2014 14:22
: