Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Malala Yousafzai i møte med stortingspresidenten

Malala Yousafzai, kjent for sitt arbeid med å gjøre det lettere for alle barn og unge å skaffe seg utdannelse, møtte stortingspresident Olemic Thommessen på Stortinget 15. juni 2014.

Stortingspresident Olemic Thommessen og Malala i stortingssalen. Foto: Stortinget/Terje Heiestad.

Stortingspresidenten er godt kjent med Malalas historie og hennes innsats for å fremme utdanning for alle og så fram til møtet med den unge, modige jenta.

Malala og hennes følge ble tatt i mot på stortingspresidentens kontor, hvor de snakket om flere viktige temaer, men der selvfølgelig skole og utdanning var det sentrale.

Malala understreket nødvendigheten av gode lærere og at det viktigste en lærer gir barna er nysgjerrighet, og dermed ønsket om å lære mer.

Stortingspresidenten var videre nysgjerrig på The Malala Fund, fondet som ble opprettet etter at Malala ble angrepet og skutt av Taliban i oktober 2012. Fondet arbeider for at alle barn, men særlig jenter skal få utdanning. Malala kunne fortelle at dette fondet har to hovedmålsetninger: Å støtte opp om skole og utdanning i områder der dette har vanskelige kår, og å skape forståelse for det at man på sikt skaper et bedre samfunn ved å gi barn god utdannelse.

På spørsmål fra presidenten kunne Malala fortelle at ved siden av egen utdanning tar det mye tid å være talerør for The Malala Fund og utdanning for alle. Dette er likevel viktig og en kamp hun akter å fortsette. Hun har klare ambisjoner og hun mener at hun har en plikt til å reise tilbake til Pakistan for å engasjere seg politisk der. For tiden er det imidlertid ikke mulig å reise tilbake på grunn av landets politiske og sikkerhetsmessige situasjon.

Etter samtalen fikk Malala en kort omvisning av Thommessen i stortingssalen.

– Jeg blir imponert over Malalas engasjement. Hun er en viktig ung stemme, og et forbilde langt utover Pakistans grenser. Hun er en som gir håp til alle de som ønsker en bedre framtid. Og den framtiden går gjennom utdannelse, sa stortingspresidenten etter møtet.

Sist oppdatert: 15.06.2014 11:24
: