Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Arktiske møter i Stockholm 12. desember

Den 12. desember 2013 deltok delegasjonsleder Eirik Sivertsen på flere arktiske møter i Stockholm.

Eirik Sivertsen, leder av Stortingets arktiske delegasjon.

Dagen ble innledet med samtaler med Norges ambassadør Anna K. Lund og avsluttet med et møte med det svenske medlemmet av Den arktiske parlamentarikerkomiteen, Ann-Kristine Johansson (S). I møtet med ambassadøren var temaet norsk og svensk politisk tilnærming til nordområdene, mens Sivertsen i samtalen med Johansson tok opp kommende saker som skal opp i det arktiske parlamentarikersamarbeidet.

I tillegg deltok Sivertsen på et seminar hvor temaet var fremtidens arktiske samarbeid, hvor sentrale medlemmer av Riksdagen deltok sammen med blant annet ambassadørene til USA og Russland. Deltakerne var samstemte i at alle forutsetninger for et videre godt samarbeid i Arktis er til stede. Kunsten blir å finne balansen mellom beskyttelse av miljøet og utnyttelse av de store naturressursene i regionen. Et viktig verktøy i denne prosessen er samarbeidet i Arktisk råd, som må fortsette å utvikle seg for å kunne møte den økte aktiviteten og oppmerksomheten om Arktis.

Sist oppdatert: 16.12.2013 10:44
: