Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Åpnet tidenes største kyststevne

Stortingspresident Olemic Thommessen foretok torsdag 17. juli åpningen av Forbundet KYSTENs landsstevne i Bjørvika i Oslo. 300 skip, fartøyer og båter fra hele Norge var samlet til tidenes største kyststevne.

Stortingspresident Olemic Thommessen monterer åre nr. 200 i åreinstallasjonen på Forbundet KYSTENs landsstevne i Oslo. Årene markerer Grunnlovens 200-årsjubileum. Foto: Stortinget

Forbundet KYSTENs landsstevne samlet flere tusen deltagere og publikummere i Bjørvika i dagene 17. – 20. juli. Et stort antall skip og fartøy deltok i Grunnlovskonvoien som ankom Oslo på ettermiddagen 17. juli. Forbundet KYSTEN legger stor vekt på å markere Grunnlovens 200-årsjubileum og kystens betydning for utviklingen av det moderne Norge.

Stortingspresidenten understreket at kystkulturen og næringslivet langs kysten har vært avgjørende for Norge som nasjon.

- Kysten har vært bestemmende for hele vår mentalitet og vårt verdensbilde. Kysten har vært vår port til det ukjente og havet vårt livsgrunnlag, uttalte Thommessen.  Han berømmet Forbundet KYSTEN for historieglede, bredt frivillig engasjement og entusiasme i jubileumsåret.

Olemic Thommessen la i sin åpningstale vekt på Bjørvikas historiske rolle:

- I mange hundre år var Bjørvika en stor og kaotisk vrimleplass for alle nye impulser til Norge. Hit kom eksotiske varer, fremmede kulturer, fjerntklingende språk, nye lukter, nye lyder og nye smaker. Her åpnet vi oss for andre land og folk. Og her skipet vi selv ut fisk og tømmer for eksport til det store utland. Bjørvika var en viktig møteplass for mennesker og ideer.

Nettopp for å markere Grunnlovens 200-årsjubileum og Forbundet KYSTENs medvirkning i jubileet monterte stortingspresidenten åre nr. 200 i åreinstallasjonen på landsstevnet.

Sist oppdatert: 18.07.2014 15:51
: