Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingspresidenten på offisielt besøk til Island

Stortingspresident Dag Terje Andersen besøker Island 20.–22. februar. På reisen har han med seg en delegasjon på tre stortingsrepresentanter.

Den islandske alltingspresidenten Ásta R. Jóhannesdóttir ble tatt imot av stortingspresident Dag Terje Andersen under sitt besøk i Stortinget 18. mai 2011.

Det er tradisjon for at de nordiske parlamentspresidenter besøker hverandre og har jevn kontakt. Alltingspresident Ásta Jóhannesdóttir besøkte Stortinget i mai 2011.

Forbindelsene mellom Island og Norge er nære og gode, og i samtalene vil blant annet den politiske og økonomiske utviklingen i Norge og på Island, europapolitiske spørsmål, nordisk samarbeid, nordområdene og næringssamarbeid være viktige temaer.

På programmet i Reykjavik står blant annet møte med erhvervsminister Steingrímur J. Sigfússon, møte med arbeidslivets parter og besøk hos Islands president, Ólafur Ragnar Grímsson. I tillegg vil stortingspresidenten avlegge et besøk på Tingvellir. 

Delegasjonen består av følgende stortingsrepresentanter:


Per-Kristian Foss, Høyre
Snorre Serigstad Valen, SV
Lillian Hansen, A

Presse som er interessert i mer informasjon om hele eller deler av programmet, kan ta kontakt med spesialrådgiver Mona Mortensen Krane, tlf: 98449796, e-post: mok@stortinget.no.

Sist oppdatert: 15.02.2013 13:58
: