Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingspresidenten på Akershus-besøk

Engasjerte elever imponerte stortingspresident Dag Terje Andersen, som besøkte Mailand videregående skole i forbindelse med fylkesbesøket til Akershus 15. mars.

Stortingspresident Dag Terje Andersen testet vind- og regnskjermen til rullestol, som Mathilde Sørensen, Thomas Hagen og Jim Kristiansen fra ungdomsbedriften «Trill tørt» står bak.

– Hva er den største faren for et demokrati? spurte en av elevene ved Mailand videregående skole.


– Likegyldighet, svarte stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) kontant, og oppfordret samtidig elevene ved skolen om å engasjere seg i samfunnsspørsmål.

At det allerede finnes et engasjement blant elevene ved skolen kom tydelig til uttrykk gjennom en lang rekke spørsmål fra elevene etter stortingspresidentens foredrag «Trenger vi demokrati?»

Den økonomiske krisen i Europa, det hete boligmarkedet og kongefamiliens rolle var bare noen av temaene elevene hadde spørsmål om.

Dialog mellom nivåene

Fredag morgen startet stortingspresidentens fylkesbesøk til Akershus. At politikere på ulike nivåer kan snakke bedre sammen, er utgangspunktet for fylkesbesøkene som stortingspresidenten har tatt initiativ til. Akershus er det syvende fylkesbesøket i rekken.

Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland var vert for dagen som startet på Mailand skole, der stortingspresidenten også fikk en presentasjon av skolens satsing på ungdomsbedrifter. Flere av produktene elevene står bak ar vunnet priser i Akershus-mesterskapet.

– Dette er et mangfoldig fylke, sa Haugland da hun åpnet det politiske dialogmøtet for dagen, med lokale ordførere, et solid oppmøte fra Akershus-benken, representanter fra LO og NHO, samt KS i salen.

Fylkesordfører Nils Aage Jegstad tok til orde for bedre samarbeid:

– Vi ønsker å få til et bedre samarbeid mellom stat, kommune og fylkeskommune. I bunn og grunn har vi jo samme ønske; nemlig å løse felles utfordringer knyttet til arealbruk og kollektivtransport på best mulig måte for innbyggerne våre.

Kommunene i Akershus har én viktig felles forutsetning: At vi ser på befolkningsveksten ikke som et problem, men som en positiv utfordring som skaper nye muligheter, sa Jegstad.

Fra talerstolen oppfordret bl.a. ordfører Lene Conradi (H) i Asker til å tenke nasjonal flaskehals om E18, ordføreren i Hurdal, Gunnar Bålsrud snakket om utfordringer ved å være en liten kommune og Lørenskog-ordfører Åge Tovan orienterte om hvordan kommunen jobber med å integrere den ikke-vestlige delen av befolkningen. 

Sist oppdatert: 22.03.2013 12:33
: