Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stor aktivitet i Nordisk råd

Denne uken er det temaer som forsvarssamarbeid og samfunnssikkerhet, ressursforvaltning i Arktis samt forholdene i Hviterussland som opptar representantene i Nordisk råd.

Marit Nybakk og Per-Kristian Foss.

Medlemmene av Nordisk råd møtes i Stockholm denne uken for å diskutere utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk samt spørsmål om samfunnssikkerhet.

Fra norsk side deltar delegasjonen til Nordisk råd med rådspresident Marit Nybakk og visepresident Per-Kristian Foss i spissen. Videre deltar lederen og nestlederen i utenriks- og forsvarskomiteen. Regjeringen vil være representert med utenriksminister Barth Eide.

Arktis og bærekraftig næringsutvikling

Tirsdag 9. april holdes det et seminar om bærekraftig næringsutvikling og ressursforvaltning i Arktis i Stockholm. Seminaret har kommet i stand etter oppfordring fra Nordisk råd. Samarbeid i nordområdene er et av temaene i det norske formannskapsprogrammet. President i Nordisk råd Marit Nybakk deltar i tillegg til bl.a. statssekretær Per Rune Henriksen fra Olje- og energidepartementet, den svenske handelsminister Ewa Björling, diverse forskere, representanter for næringsliv og miljøbevegelsen.

Foss om Hviterussland i Brussel

Nordisk råds visepresident og rapportør på Hviterussland, Per-Kristian Foss, skal delta i en arbeidsgruppe om EUs naboskapspolitikk i Europaparlamentet i Brussel tirsdag 9. april. I samtale med Gunnar Hökmark, visepresident i Den europeiske folkepartigruppen (EPP), skal Foss snakke om utviklingen i Hviterussland og Nordisk råds innsatser på området.

Samme dag kommer Foss også til å delta på EPP-konferansen «The Dialogue on Modernisation with Belarusian Society – A functioning new instrument?»

Sist oppdatert: 08.04.2013 16:02
: