Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Seminar om grunnlovsfesting av menneskerettigheter

Menneskerettigheter må inn i Grunnloven, mener flere stortingsrepresentanter. Grunnlovsforslag basert på menneskerettighetene er utgangspunkt når Stortinget inviterer til et nytt seminar i rekken «Grunnloven og deg» mandag 11. mars. Meld deg på!

Inge Lønning, Menneskerettighetsutvalgets leder, under presentasjonen av rapporten 10. januar 2012.

Stortingets seminarserie «Grunnloven og deg» er en serie seminarer om nasjon og folkestyre frem mot grunnlovsjubileet i 2014. Seminarene holdes i lagtingssalen på Stortinget, og er åpne for alle (men med plassbegrensninger).

Mandag 11. mars er det klart for det tredje seminaret i rekken, og denne gangen er det grunnlovsfesting av menneskerettigheter som står på dagsordenen.

I fjor avleverte et utvalg ledet av Inge Lønning en rapport om hvordan menneskerettighetene best kan ivaretas i Grunnloven.

I dag finnes det enkelte spredte bestemmelser om menneskerettigheter i Grunnloven. Menneskerettighetsutvalgets forslag er å legge til et nytt kapittel i Grunnloven, med en rekke nye bestemmelser om menneskerettigheter.

På grunnlag av utvalgets forslag ble det i september i fjor fremsatt flere forslag om å fastsette sentrale menneskerettigheter i Grunnloven.

Det er disse grunnlovsforslagene som skal tas opp til debatt førstkommende mandag. Dersom forslagene vedtas, vil det føre til noen av de største endringene i Grunnloven siden 1814.

Per-Kristian Foss (H) vil orientere om grunnlovsforslagene som er basert på Menneskerettighetsutvalgets rapport. De andre forslagene vil også bli presentert av en forslagsstiller. I del to av seminaret blir forslagene kommentert av blant andre Nils Butenschøn, direktør ved Senter for menneskerettigheter, Hanne Sophie Greve, lagmann i Gulating lagmannsrett og Eivind Smith, professor ved Universitetet i Oslo.

Sted: Stortinget, lagtingssalen.
Tid: 11. mars, kl. 12:00–15:30.

Påmelding til Marita Urke, mau@stortinget.no.
Det er et begrenset antall plasser.

Sist oppdatert: 06.03.2013 15:19
: