Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

«Møteplasser» på Litteraturhuset

Lørdag 17. november arrangerer Stortingsarkivet og de øvrige arkivene i Oslo Arkivdagen på Litteraturhuset med tema «møteplasser».

Vandrehallen – en viktig møteplass på Stortinget. Foto: Stortinget.

Det blir filmvisning, foredrag og musikalsk innslag, etterfulgt av en byvandring til noen av Oslos mange møteplasser.

Blant foredragsholderne i Wergelandsalen finner du blant andre journalist Gudleiv Forr, som vil gi oss et innblikk i de uformelle møteplassene på Stortinget mellom politikere og presse.

Gudleiv Forr er en av bidragsyterne til et nytt bokverk om Stortingets historie fra 1964–2014. Ved grunnlovsjubileet i 1964 ble det utgitt et firebinds verk om Stortingets historie i perioden 1814–1964. Den nye boken vil komme i forlengelsen av dette verket og publiseres i 2014. Les mer om forskningsprosjektet her.

Klikk her for å se program for Arkivdagen på Litteraturhuset 17. november.

I Kjelleren i Litteraturhuset kan publikum varme seg på en kopp kaffe, se gamle Oslo-filmer, lage buttons og få vite mer om arkivene i Oslo.

Etter foredragene i Litteraturhuset er det byvandring til kjente og mindre kjente møteplasser i Oslo med legendariske Bernt Bull som guide.

Arrangørene av Arkivdagen i Oslo er: Stortingsarkivet, Riksarkivet, Statsarkivet i Oslo, Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek (Arbark) og Oslo byarkiv.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Sist oppdatert: 08.03.2021 13:23
: