Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Menneskehandel i Nordisk råd

I kampen mot menneskehandel er det viktig å fokusere på sammenhengen mellom utnyttelse av svakstilte, tigging og organisert kriminalitet, mener Michael Tetzschner (H).

Michael Tetzschner under sesjonen i Helsingfors.

– Vi må ikke tilby våre gater og byrom som lovlig arena for tigging, med bakgrunn i det vi vet om sammenheng med menneskehandel og annen organisert kriminalitet, sa Michael Tetzschner på Nordisk råds sesjon i Helsingfors 30. oktober.

Etter Ministerrådets redegjørelse på sesjonen påpekte Tetzschner at disse sammenhengene inntil nylig har vært bestridt, men at det nå finnes et faktagrunnlag å arbeide videre på.
 
– Det er positivt at Nordisk ministerråd nå også omtaler menneskehandel der svakstilte utnyttes til tiggeri, butikktyveri og lommetyveri og annen omreisende vinningskriminalitet, sa Michael Tetzschner, som er medlem av Medborgerutvalget i Nordisk råd og talsmann når det gjelder menneskehandel.
 
Det å sikre kontinuitet i arbeidet, følge pengestrømmene og sette offeret i fokus er, ifølge Tetzschner, tre andre sentrale punkter de nordiske regjeringene må prioritere i arbeidet mot menneskehandel.
 
En rekke av de nordiske tiltakene på menneskehandelsområdet avsluttes i 2013. I den sammenheng etterlyste Michael Tetzschner de nordiske regjeringenes fremtidsplaner. Svaret fra ministrene var at de ville vende tilbake på et senere tidspunkt med fremtidige prosjekter for å bekjempe menneskehandel.
 
Michael Tetzschner er medlem av Stortingets delegasjon til Nordisk råd. Parlamentarikerne i Rådet var samlet til den årlige høstsesjonen fra 29. oktober til 1. november. Sesjonen fant i år sted i Helsingfors.

Sist oppdatert: 08.03.2021 14:46
: