Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Høglund taler til internasjonalt arktismøte i Polen

På et møte i Warszawa 25. mars vil stortingsrepresentant Morten Høglund (FrP) snakke om Arktis til representanter fra blant annet Kina, India, Japan og EU.

Morten Høglund (FrP).

Deltakerne på møtet i Warszawa representerer land som er observatører i Arktisk råd eller som har søkt om observatørstatus i Rådet.

– Dette er en unik mulighet til å fortelle om hvilke saker vi arbeider med i det arktiske parlamentarikersamarbeidet, sier Høglund.

En av de sakene komiteen har brukt mye tid på et hvordan samarbeidet i Arktisk råd bør utvikle seg for å møte den sterkt økende interessen for Arktis. Den 15. mai 2013 skal utenriksministrene i de arktiske landene møtes i Kiruna, og en av de viktige sakene som skal diskuteres der er nye observatører i Arktisk råd.


– Det er viktig at de landene som har søkt om observatørstatus, og som tilfredsstiller de kriteriene Arktisk råd har satt for observatører, får innvilget observatørstatus. Da har vi de beste forutsetninger for å involvere dem i samarbeidet hvor det er naturlig og vi sikrer Arktisk råd som hovedarenaen for arktisk samarbeid, påpeker Høglund.

Sist oppdatert: 22.03.2013 14:33
: