Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget får kontor i EU-parlamentet

EU-toppene José Manuel Barroso og Martin Schulz besøkte Stortinget tirsdag 11. desember. Parlamentspresident Schulz kunngjorde da at Stortinget skal få kontor i EUs parlamentsbygning i Brussel.

Ine M. Eriksen Søreide, Martin Schulz, Dag Terje Andersen og José Manuel Barroso.

José Manuel Barroso, Europakommisjonens president, og Martin Schulz, Europaparlamentets president, besøkte stortingspresident Dag Terje Andersen tirsdag 11. desember. Schulz kunngjorde da overraskende at Stortinget får kontor i parlamentsbygningen.

– Raus invitasjon

– Det at vi får flytte inn i parlamentsbygningen oppfatter jeg som meget positivt, og en svært raus invitasjon til oss som ikke er medlem av EU. Vi får dermed lettere tilgang til informasjon fra EU, og samarbeidet med EU-landene blir enklere. Det er viktig for oss fordi EUs beslutninger påvirker oss gjennom EØS-avtalen. Vi har ønsket å være i parlamentetsbygningen, men det var en stor, hyggelig overraskelse at dette ble kunngjort av parlamentspresidenten i dag, sier stortingspresident Dag Terje Andersen.

Stortinget har i dag et kontor i Norway House i Brussel.

– Jeg har allerede et godt samarbeid med mange av EU-landenes utsendinger i Brussel, men dette vil gjøre arbeidssituasjonen min enda lettere, og legge til rette for uformell dialog og naturlig samarbeid, sier Per Nestande, Stortingets medarbeider i Brussel.

Martin Schulz og José Manuel Barroso (til høyre) på stortingspresident Dag Terje Andersens kontor.

Martin Schulz og José Manuel Barroso (til høyre) på stortingspresident Dag Terje Andersens kontor.

Møtte utenriks- og forsvarskomiteen

Etter møtet med stortingspresidenten hadde Barroso og Schulz også møte med utenriks- og forsvarskomiteen.

– Det var et veldig bra møte. Som vi snakket med Schulz og Barroso om også, skjer det alltid noe spesielt når parlamentarikere og politikere møtes. Vi hadde en veldig åpen og fin samtale, sier Ine M. Eriksen Søreide, leder av utenriks- og forsvarskomiteen.

Dag Terje Andersen kommenterer besøket. (Vi beklager bakgrunnsstøy!).

Sist oppdatert: 18.03.2021 12:30
: