Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Diskuterte barentssamarbeidet i den russiske Statsdumaen

Delegasjonsleder Rigmor Andersen Eide (Krf)  møtte lederen av Statsdumaens komité for regionalpolitikk og problemer i Nord og fjerne Østen i Moskva den 15. november 2012.

Nicolay Kharitonov og Rigmor Andersen Eide.

Foruten å møte komitéleder Nicolay Kharitonov, møtte Andersen Eide også nestleder i komiteen Valentina Pivnenko.

Bakteppet for møtet var den kommende Barents parlamentarikerkonferanse i Harstad den 22.-24. april 2013, der Stortinget er vertskap. Formålet med besøket var å sikre god russisk deltakelse på konferansen.

Andersen Eide informerte om den kommende konferansen, som er den sjette i rekken siden 1993. Møtet resulterte i gode diskusjoner både om det eksisterende samarbeidet i Barentsregionen, og om felles utfordringer i nord, som konferansen vil berøre. 

Konferansen i Harstad vil tematisk ligge nært opptil det norske formannskapsprogrammet i Barentsrådet, med fokus på en bærekraftig økonomisk utvikling i nordområdene, transport og logistikk, og folk- til-folk samarbeid.

Barentssamarbeidet runder 20 år i 2013, dette vil også bli markert på Den sjette Barents parlamentarikerkonferansen i Harstad. Konferansen i Harstad åpnes av Stortingspresident Dag Terje Andersen og sametingspresident Egil Olli.

Rigmor Andersen Eide er leder for Stortingets delegasjon til Nordisk råd.

Sist oppdatert: 16.11.2012 14:21
: