Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Bedre sikkerhet krever nye adgangsregler

Presidentskapet har vedtatt at Stortingets generelle adgangsregler må endres av sikkerhetsmessige hensyn.

Stortingets presidentskap hadde de generelle adgangsreglene til Stortinget på sakskartet i presidentskapsmøtet torsdag 20. juni. Bakgrunnen er en sårbarhets- og risikoanalyse, som anbefaler at Stortinget skjerper adgangskontrollen.

– Omfatter alle

– Vi har nå en gjennomgang av sikkerheten på Stortinget. Sikkerhetstiltakene omfatter alle som har sitt daglige virke i Stortinget, representanter, ansatte og journalister inkludert. De endringene som kommer i det generelle adgangsreglementet vil være basert på sikkerhetshensyn. Når det gjelder medias tilgang og arbeidsforhold i Stortinget forøvrig, foreslås det ingen endringer, sier Dag Terje Andersen.


I møtet vedtok presidentskapet at det generelle adgangsreglementet skal endres i tråd med anbefalingene i analysen, men at endringer kun skal skje dersom det er nødvendig på grunn av sikkerhet. Et utkast til nytt adgangsreglement vil foreligge i løpet av sommeren.

Nye adgangskort

I det samme møtet vedtok presidentskapet at nye adgangskort skal innføres. De skal tas i bruk gradvis fra i sommer og fram til det nye Stortinget trer sammen i oktober.
 
Det endelige adgangsreglement skal vedtas av presidentskapet.

Den delen av reglementet som gjelder pressen, vil bli diskutert med presselosjen. Innføring av de nye ordningene vil skje med god involvering av alle berørte.

Sist oppdatert: 21.06.2013 13:23
: