Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Arktisk møte i Murmansk 18.–20. september 2013

Den russiske statsdumaen inviterer Den arktiske parlamentarikerkomiteen til et møte i Murmansk 18.–20. september 2013. Fra Stortinget deltar delegasjonsleder Morten Høglund (FrP).

Delegasjonsleder Morten Høglund (FrP).

På møtet den 19. september vil komiteen, som består av folkevalgte fra de åtte arktiske landene og Europaparlamentet, blant annet bli presentert for den russiske strategien for Arktis frem mot 2020.

– Russland er en viktig partner i det arktiske samarbeidet,og det er viktig for oss å forstå hvordan Russland tenker å utvikle sine nordområder. I tillegg er det viktig at vi pleier de gode kontaktene vi har med myndighetene i Murmansk fylke, sier Høglund.

Under besøket i Murmansk skal komiteen også besøke Reinertsen, som er et norsk selskap som har etablert seg i Murmansk.

– Vi vil under dette møtet også gjøre de øvrige parlamentarikerne kjent med det gode samarbeidet som har utviklet seg i Barentsregionen. Næringslivssamarbeidet på tvers av grensene i nord vil være en viktig faktor i en vekstregion med relativt liten befolkning, avslutter Høglund.

Sist oppdatert: 17.09.2013 11:47
: