Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget gir maleri i gave til Kongeparet

Stortingets gave til Kongen og Dronningen på deres 75-årsdager er et maleri med Kong Haralds edsavleggelse i Stortinget 21. januar 1991 som motiv. Maleriet ble overrakt Kongeparet av stortingspresident Dag Terje Andersen.

– På vegne av Stortinget vil jeg på det hjerteligste gratulere Deres Majesteter Kongen og Dronningen med 75-årsdagene. Det er en stor glede for meg å få overrekke Stortingets gave i den anledning. Maleriet fanger på en god måte inn møtet mellom Kong Harald, som Norges nye konge i 1991, og folkets valgte representanter, sier stortingspresident Dag Terje Andersen.

Maleri som gave av Stortinget.

Stortingspresident Dag Terje Andersen overrekker gave fra Stortinget – et maleri av kunstneren Anne Sofie Monrad Vistven. Foto: NTB scanpix

Kunstneren bak maleriet er Anne Sofie Monrad Vistven. Hun fikk kontrakt om oppgaven etter å ha vunnet en lukket konkurranse med tre andre billedkunstnere.

– Det er en enstemmig jury som gikk inn for maleriet til Anne Sofie Monrad Vistven.  Det er spesielt hyggelig at en av våre unge kunstnere fikk dette oppdraget fra Stortinget etter skarp konkurranse. Motivet er gjengitt med preg av både tradisjon og eventyrlyst, sier Per-Kristian Foss, leder av konkurransejuryen og visepresident i Stortinget. 

Stortinget har gått til innkjøp av et parallelt arbeid til opphenging i Stortinget. Hvor maleriet skal plasseres i Stortinget, er foreløpig ikke bestemt.

Sist oppdatert: 31.05.2012 17:52
: