Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Mandat og medlemmer til ekspertutvalget

I Presidentskapets møte 2. september 2008 ble det besluttet å nedsette et utvalg av uavhengige eksperter.

Asbjørn Kjønstad, utvalgets leder. Foto: Privat.

Utvalget gis følgende mandat:

Utvalget skal foreta en full gjennomgang av alle de forhold som er brakt opp i Riksrevisjonens rapport av 25. juni 2008 når det gjelder utbetaling av alderspensjon etter «75-års-regelen» i lov om pensjonsordning for stortingsrepresentanter. Herunder skal utvalget gjennomgå den forståelse og praktisering av loven som har vært lagt til grunn av Pensjonsstyret, samt de administrative rutiner som har vært fulgt ved behandlingen av de enkelte saker. Gjennomgangen skal omfatte alle utbetalinger av pensjon som er foretatt etter den aktuelle regelen i løpet av de 10 siste år og for øvrig i den utstrekning utvalget finner grunn til det. Utvalget kan også ta opp andre forhold som deres undersøkelser måtte avdekke.

Rapport med forslag til oppfølging avgis til Stortingets presidentskap snarest mulig og senest innen utgangen av 2008. Utvalget kan avgi rapport om deler av sin gjennomgang dersom det finner grunn til det.

Medlemmer:

Professor Asbjørn Kjønstad, Leder (Professor i sosialrett ved UiO. Jurist)

Studierektor Bror Petter Gulden (Studierektor ved Institutt for regnskap, revisjon og jus ved BI. Siviløkonom og statsautorisert revisor)

Direktør Anne Käte Grøholt (Direktør/seksjonsleder med ansvar for alt pensjonsoppgjør og forvaltning av pensjonsregelverket for medlemmene i KLP. Jurist)

Utvalgssekretær:

Statsautorisert revisor, advokat Helge Skogseth Berg (Erfaring som revisor og jurist fra Arthur Andersen, Advokatfirma Thommessen, aktor i Økokrims skatte- og konkurranserettsteam og Lynx Advokatfirma)

Sist oppdatert: 23.09.2008 17:43
: