Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingsrepresentanter på hovedsesjonen til Den interparlamentariske union

– Velgerne forventer at politikerne foretar prioriteringer og velger blant ulike alternativer, sa delegasjonsleder Ingrid Heggø (A) på hovedsesjonen til Den interparlamentariske union (IPU) i Panama 17. april.

Ingrid Heggø taler til plenum

I sitt innlegg under hoveddebatten problematiserte hun forholdet mellom velgernes forventninger og hva man konkret får til som en del av en regjeringskoalisjon bestående av flere partier.

– Av og til må man støtte upopulære beslutninger, men som politiker må man alltid være rede til å stå til ansvar for de avgjørelsene som tas. Hvis man alltid skal tekkes siste taler blir det lite tid til å utvise politisk lederskap, fremholdt hun.


I den norske delegasjonen inngikk også Øyvind Vaksdal (FrP), Gunnar Gundersen (H), Truls Wickholm (A), og Anne Tingelstad Wøien (Sp). Under hovedsesjonen, som i år finner sted 15.–20. april, fordeles representantene på IPUs tre faste komiteer for henholdsvis fred og internasjonal sikkerhet, bærekraftig utvikling, finans og handel, og demokrati og menneskerettigheter.

Temaer som ble tatt opp av de norske representantene i komiteene omfattet blant annet partifinansiering, demokratisk endring i Nord-Afrika og Midtøsten, og bærekraftig landbruksproduksjon og matsikkerhet.


IPU har medlemmer fra over 150 land, og den årlige hovedsesjonen er et viktig forum for kontakt og erfaringsutveksling mellom folkevalgte fra hele verden. Organisasjonen ble grunnlagt i 1889, og er en av verdens eldste fungerende internasjonale organisasjoner. Hovedformålet er å fremme fred og mellomfolkelig forståelse, menneskerettigheter og videre utbredelse av demokrati som styreform.

 

Truls Wickholm og Anne Tingelstad Wøien i komiteen for bærekraftig utvikling, finans og handel.
 

Sist oppdatert: 26.04.2011 12:02
: