Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Feilfakturering fra Adecco

Adecco Norge AS informerte Stortinget i et møte fredag om at selskapet gjennom sin interne gransking har oppdaget at Stortinget gjennom en fireårsperiode er feilfakturert for et beløp i størrelsesorden 450.000 kroner.

– Vi har allerede besluttet ikke å inngå en ny kontrakt med Adecco. Dette bekrefter at denne beslutningen var korrekt, uttaler stortingspresident Dag Terje Andersen. 

Stortingets presidentskap besluttet torsdag å avvise Adecco Norge AS som leverandør i anbudskonkurransen om vikartjenester. Samtidig bestemte presidentskapet at Stortingets administrasjon skal gå gjennom lønns- og arbeidsforhold for de som har arbeidet som vikarer for Adecco på Stortinget. Avvisningen skjer på grunn av brudd på faglige og etiske krav, som er begrunnet i de alvorlige brudd på arbeidstidsbestemmelser og kontrakter som Adecco selv har erkjent.

Stortingspresidenten understreker at det ikke er dokumentert underbetaling av personale på Stortinget, men at Stortinget venter på en endelig gjennomgang fra Adeccos side når det gjelder lønns- og arbeidsforhold.

Når det gjelder feilfaktureringen, vil Stortinget og Adecco i fellesskap gå gjennom all fakturering for å forsikre seg om at all feilfakturering avdekkes.

I tillegg vil Stortingets administrasjon gå gjennom sine egne kontrollrutiner.

Sist oppdatert: 14.03.2011 10:49
: