Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

– Hva er effekten av Ny nordisk mat?

Hva gjør de nordiske landbruksministrene for å gi nisjeprodukter fra andre nordiske land markedsadgang i sine land og hva er effekten av prosjektet ”Ny nordisk mat”? undrer Hans Frode Kielland Asmyhr, medlem av Nordisk Råd.

Nordisk ministerråds prosjekt ”Ny nordisk mat” er et initiativ for å fremme bruken av de mangfoldige nordiske råvarer og produkter i utviklingen av et nytt nordisk kjøkken.

– Skal bevisstheten om et nordisk kjøkken vokse fram – i media, i restaurantene, i kantinen og på kjøkkenet hjemme – må det bli lettere for produsenter og konsumenter å få tilgang til våre nordiske nabolands matprodukter, uten å bli møtt med eventuelle restriksjoner og høye tollsatser ved eksport/import, skriver den norske stortingspolikeren Hans Frode Kielland Asmyhr (Frp), i et skriftlig spørsmål til Nordisk ministerråd.

– Hva gjør de nordiske landbruksministrene for å bidra til at nisjeprodukter fra andre nordiske land får markedstilgang i sine land, og hvordan vurderer ministrene effektene av prosjektet ”Ny nordisk mat” så langt? spør Asmyhr, som er medlem av Kultur- og utdanningsutvalget i Nordisk råd.

Nordisk mat, bl.a. røket moskus

Nordisk mat, bl.a. røket moskus

Sist oppdatert: 14.09.2010 14:35
: