Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Verdipapiriseringsforordningen

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en forordning fra Europakommisjonen som skal innføre felles regler for sekuritisering og etablering av et europeisk rammeverk for verdipapirisering.

Kommisjonen skriver at forslaget til forordning skal innføre felles reguler for sekuritisering og bidra til etablering av et europeisk rammeverk som skal sikre enklere, gjennomsiktig og standardisert verdipapirisering. Forordningen vil endre noen eksisterende forordninger og direktiv. Forslaget er den del av oppfølgingen av forslaget til en kapitalmarkedsunion i EU. Forslaget foreslår bl.a. et klarere skille mellom enkle og mer kompliserte verdipapiriseringer.

Forslaget skal behandles av Rådet og Europaparlamentet

I Norge er det Finansdepartementet som har ansvaret for denne forordningen.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 16.12.2015 13:00

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: