Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Tilgjengelighet av varer og tjenester for funksjonshemmede

Til orientering har Stortinget mottatt et forslag fra Europakommisjonen til et direktiv som skal sikre tilgjengelig av varer og tjenester for funksjonshemmede.

Kommisjonen la 2. desember et forslag til et tilgjengelighetsdirektiv. Kommisjonen skriver i sin pressemelding at målet er å etablere felles krav om tilgjengelighet og sikre at folk med nedsatt funksjonsevne kan delta fullt ut i samfunnet.

Forslaget gjelder en rekke tjenester og produkter som er identifisert etter høring med ulike aktører. Dette omfatter bl.a. minibanker, datamaskiner, telefoner, fjernsyn, tele- og audiovisuelle tjenester, transport og e-bøker og e-handel.

Reglene skal bidra til å gjøre det indre marked mer effektivt og vil også gjelde innenfor de felles innkjøpsregler og for bruken av felles EU-fond. Samtidig skal det unngås at kravene medfører uforholdsmessig store byrder for små og mellomstore bedrifter. Kravene skal stimulere til innovasjon og utvikling og sikre at produsentene møter de samme kravene i hele det indre marked.

Forslaget skal behandles av Rådet og Europaparlamentet.

I Norge er det Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartement som har ansvaret for direktivet.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 04.02.2016 08:55

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: