Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Persistente organiske forbindelser

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rådsforordning fra Europakommisjonen som vil endre en eksisterende forordning om persistente organiske miljøgifter.

Den eksisterende forordningen regulerer produksjon, omsetning, bruk, utslipp og avfallsbehandling for persistente organiske miljøgifter. Kommisjonen skriver at forslaget til forordning vil medføre at stoffet heksabromosyklododekan som er en bromert flammehemmer, vil overføres til listen over stoffer som skal fases ut globalt. Dette kommer som følge av at et partskonferansemøte under Stockholmskonvensjonen, ble enige om en slik utfasing i 2013.

Forslaget skal behandles av Rådet.

I Norge er det Klima- og miljødepartementet som har ansvaret for denne forordningen. Det framgår av regjeringens EØS-notat at Norge har arbeidet for den utfasingen som nå vil skje.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 16.12.2015 12:42

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: