Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Europeisk sjøsikkerhetsbyrå: Europeisk grense- og kystvakt

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til fra Europakommisjonen til en forordning om opprettelse av et europeisk sjøsikkerhetsbyrå.

Kommisjonen la 15. desember fram forslag til en forordning som vil endre den eksisterende forordningen fra 2002 som opprettet det europeiske sjøsikkerhetsbyrået (EMSA).

Kommisjonen skriver i forslaget at det i dag er over 300 sivile og militære myndigheter i EU-landene med ansvar for ulike kystvaktfunskjoner. I tillegg støttes aktiviteten av flere EU-byråer, inkludert Frontext, EMSA og EUs fiskerikontrollbyrå. Kommisjonen sier formålet med forslaget er å styrke samarbeidet og koordineringen mellom relevante EU-byråer.

Dette er også en del av arbeidet med å styrke kontrollen med EUs yttergrenser, bl.a. gjennom felles grense- og kystvakt for EU.

Forslaget til forordning skal behandles av Rådet og Europaparlamentet

I Norge er det Nærings- og fiskeridepartementet som har ansvaret for norsk deltakelse i EMSA.  

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 27.01.2016 14:39

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: