Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Veterinærmedisin og medisinfôr

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til to forordninger fra Europakommisjonen om veterinærmedisin og medisinfôr

Forslagene til forordning om veterinærmedisin og forordning om medisinfôr skal i følge Kommisjonens pressemelding bidra til bedre helse både for dyr og mennesker. Målet er både regelforenkling, takle antibiotikaresistens og fremme innovasjon. Forslaget innebærer en ytterligere sentralisering av godkjenningen av medisiner. Tilgjengeligheten skal økes gjennom å tillate internettsalg og landene skal drive kontroll basert på en risikovurdering.

Forslagene er nå til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

I Norge er det Helse- og omsorgsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet som har ansvaret for forslagene. Det ble orientert om dem i Stortingets Europautvalg 4. februar 2015.

Forslagene er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 06.02.2015 11:37

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: