Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Harmoniserte konsumprisindekser

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en forordning fra Europakommisjonen om harmoniserte konsumprisindekser

Forslaget til forordning om harmoniserte konsumprisindekser skal erstatte en forordning fra 1995. Kommisjonen begrunner forslaget bl.a. med behovet for å gjennomføre en effektiv pengepolitikk. Harmoniserte konsumprisindekser er viktig for å kunne vurdere priskonvergens og målet om prisstabilitet som er del av pengepolitikken i euroområdet. Slike indekser er også viktig for å vurdere nasjonal konkurranseevne som del av Kommisjonens prosedyrer i forbindelse med makroøkonomisk ubalanse. På grunn av utvikling i det europeiske statistikksystemet, teknologiske endringer i måten statistikk samles inn på og endringer som følge av Lisboa-traktaten, er det nå behov for å endre den eksisterende forordningen skriver Kommisjonen.

Forslaget er nå til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

I Norge er det Finansdepartementet som har ansvar for forslagene.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 06.02.2015 11:39

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: