Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden
Gå til voteringsoversikten

Det ble votert over:

Mindretallsforslag:

  • Forslag nr. 2 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen gå igjennom skatteregelverket, herunder retningslinjene i Lingnings-ABC og skattemyndighetenes praktisering av disse med sikte på å forenkle «småregler», som eksempelvis innrapportering av mobiltjenester, der privat bruk av servicenummer (som opplysningsnummer) nå må innrapporteres for særskilt beskatning utenom sjablongreglene for mobil- og Internett-tjenester. Gjennomgangen skal ta sikte på å gjøre håndteringen av regelverket lettere for skattytere, både lønnstakere og næringsdrivende. Gjennomgangen skal ta sikte på å gjøre forenklingene gjeldende fra 2013 eller tidligere.

  • Forslag nr. 3 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen legge frem sak om hvordan tollmyndighetenes ressurser bedre kan utnyttes for å stoppe organisert kriminalitet og organisert smugling ved grensen.

  • Forslag nr. 4 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen gjennomgå beløpsgrenser og innførselsrestriksjoner ved grensepassering med sikte på å redusere unødige restriksjoner, harmonisere med naboland og forenkle regelverket.

  • Forslag nr. 5 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen øke beløpet for forenklet tollbehandling fra 1 000 kroner til 5 000 kroner.

  • Forslag nr. 6 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen fremme sak for Stortinget om reduksjon i tollregimet og unødig byråkrati i tilknytning til varer som kommer inn til Norge.

  • Forslag nr. 7 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen gi tollere adgang til å bruke blålys.

  • Forslag nr. 8 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen sørge for at Finanstilsynets retningslinjer for utlån ikke strammes inn og beholdes på 90 pst. egenkapitalandel ved kjøp av bolig.

  • Forslag nr. 9 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen legge frem sak om at periodiseringsprinsippet legges til grunn i statsbudsjettet og statsregnskapet, slik at man skiller mellom kostnader og investeringer, samt opererer med en balanse.

  • Forslag nr. 10 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen utarbeide et statsbudsjettsystem der Storti nget kan vedta budsjettets poster for flere år av gangen.

  • Forslag nr. 11 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen om å sette ned et faglig basert utvalg som vurderer hvordan dynamiske effektene av endringer i skatt på arbeid og formue, samt avgifter bedre kan innarbeides i statsbudsjettet, slik at man får en beste praksis på dette som er realistisk og basert på beste estimat. Utvalget skal se både på nasjonale og internasjonale erfaringer. Konklusjonene legges frem for Stortinget senest i forbindelse med statsbudsjettet for 2013. Arbeidet må også gjøres med sikte på at resultatene skal kunne brukes i flerårig budsjettering.

  • Forslag nr. 12 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen vurdere andre områder i statsbudsjettet hvor det er hensiktsmessig å justere tallene slik at dynamiske effekter hensyntas, som for eksempel innenfor veiinvesteringer, sykehusbehandlinger, tiltak som fremmer arbeidstilbudet, eller andre endringer som kan gi positive effekter for norsk økonomi og inntekter eller kostnadsbesparelser for staten.

  • Forslag nr. 13 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen gjennomgå kalkulasjonsrentene og parameterne det offentlige benytter for infrastrukturinvesteringer, med sikte på å gjøre disse så realistiske som mulig.

  • Forslag nr. 14 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen nedsette en arbeidsgruppe som gjennomgår reglene for reiseregninger med sikte på forenklinger.

  • Forslag nr. 15 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen vurdere inkludering av kostnader til bompenger, piggdekkavgift og fergeutgifter i sjablongreglene for firmabil dekket av arbeidsgiver.

  • Forslag nr. 16 fra Fremskrittspartiet

    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om endring av regelverket slik at reisende ikke behøver å ta ut transittbagasje for ny innsjekking på videre reise innenlands. Innsjekket bagasje skal kunne tollbehandles/kontrolleres uten nødvendigvis fysisk kobling mellom passasjer og innsjekket bagasje.

  • Forslag nr. 17 fra Fremskrittspartiet

    På statsbudsjettet for 2012 bevilges under:

    Kap.

    Post

    Formål

    Kroner

    286

    Forskningsfond

    95 (Ny)

    Fondskapital - Fondet for forskning og nyskaping (Forskningsfondet)

    20 000 000 000

    967 (Nytt)

    Såkornfond

    90 (Ny)

    Kapitalinnskudd

    600 000 000

    1321 (Nytt)

    Veifond

    95 (Ny)

    Kapitalinnskudd

    300 000 000 000

    1322 (Nytt)

    Jernbanefond

    95 (Ny)

    Kapitalinnskudd

    100 000 000 000

    1323 (Nytt)

    Storbyfond

    95 (Ny)

    Kapitalinnskudd

    100 000 000 000

    1324 (Nytt)

    Riksvei SF

    95 (Ny)

    Kapitalinnskudd

    11 600 000 000

    1325 (Nytt)

    Jernbane SF

    95 (Ny)

    Kapitalinnskudd

    3 400 000 000

    2410

    Statens lånekasse for utdanning

    90

    Økt lån og rentegjeld

    153 251 000

    4533

    Sametinget

    90 (Ny)

    Avvikling av samefolkets fond

    80 000 000

    4540

    Nasjonale minoriteter

    90 (Ny)

    Avvikling av Romanifolkets fond

    88 000 000

    5999

    Statslånemidler

    90

    Lån

    563 122 479 000

Gå til voteringsoversikten
: