Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Brev fra Nobelinstituttet, datert 8. september 2021, om Svar på anmodning fra Stortingets presidentskap om informasjon vedrørende driftssituasjonen for Det Norske Nobelinstitutt, og Redegjørelse for driftssituasjonen for Det Norske Nobelinstitutt

Innst. 204 S (2021-2022)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Saken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 22.03.2022Innst. 204 S (2021-2022)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet og vedlagt protokollen innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om brev og orientering fra Nobelinstituttet vedrørende driftssituasjonen for Det Norske Nobelinstitutt. Komiteen mente at det må være et mål å finne en egnet finansieringsform som sikrer framtidig drift og ivaretar virksomhetens uavhengighet. Flertallet i komiteen mente at en engangsstøtte er det som best kan forene hensynet til en forutsigbar finansiering og behovet for uavhengighet fra norske myndigheter, og var innstilt på å legge til rette for en slik støtte i forbindelse med ordinære budsjettprosesser i Stortinget. En forutsetning for at en overføring kan finne sted, er at Nobelinstituttet har etablert en form for fond eller stiftelse som kan forvalte midlene på en tillitsvekkende måte som sikrer nødvendig kontroll. Et forslag fra Fremskrittspartiet om å avvise å gi direkte støtte til Nobelinstituttet fikk ikke flertall.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 22.03.2022

    Debattert i Stortinget 07.04.2022
    Votert i Stortinget 07.04.2022