Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om sikring av lokalt tilstedeværende politi i Oslo

Dokument 8:128 S (2019-2020), Innst. 139 S (2020-2021)

Merknad

Komiteen imøteser gjerne skriftlig innspill som bes sendes til vårt postmottak , justis@stortinget.no innen søndag 25. oktober 2020 kl. 23.59.

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Kari Elisabeth Kaski, Nicholas Wilkinson, Petter EideSaken er behandlet i justiskomiteenForslag fra (SV)Innstilling avgitt 01.12.2020Innst. 139 S (2020-2021)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Storitnget har drøftet et representantforslag fra stortingsrepresentanter fra SV om sikring av lokalt tilstedeværende politi i Oslo. Stortinget ber regjeringen sikre at det i forbindelse med strukturelle endringer av politistasjoner i Oslo legges til grunn en helhetlig og langsiktig plan som innebærer kontinuerlig tilstedeværelse av politi med utgangspunkt i politistasjoner eller politiposter i de ytre bydeler i Oslo. Stortinget ber videre regjeringen sikre at det i forbindelse med planarbeidet med strukturelle endringer av politistasjoner utarbeides en uavhengig konsekvensanalyse av planene. Konsekvensanalysen må gjennomgå hvordan sammenslåing vil påvirke tjenestetilbudet, endringer i politiets arbeidsform og metodikk, det kriminalitetsforebyggende arbeidet og endringer i responstid. Analysen må også vurdere hvordan endringene vil påvirke politiets samarbeid med kommunen, barnevern og skole, samt økonomiske konsekvenser.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 01.12.2020

    Debattert i Stortinget 11.12.2020
    Votert i Stortinget 11.12.2020