Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Riksrevisjonens årsrapport for 2019

Dokument 2 (2019-2020), Innst. 346 S (2019-2020)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 02.06.2020Innst. 346 S (2019-2020)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet og vedlagt protokollen innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om Riksrevisjonens årsrapport for 2019. Komiteen har vist til at Riksrevisjonen legger viktige føringer for Stortingets kontrollarbeid og berømmer Riksrevisjonen for solid arbeid og konstruktivt samarbeid med Stortinget. Behandlingen av sentrale regnskaper og av rapporter om virksomheter på ulike områder gir Stortinget et godt grunnlag for å kunne vurdere om statsrådene har fulgt opp sitt ansvar. Komiteen har understreket betydningen av Riksrevisjonens uavhengige stilling. Kontrollen med forvaltningen av statens interesser i selskaper og forvaltningsrevisjoner er også viktige deler av Riksrevisjonens arbeid. Komiteen understreker at kontrollen med om statlige virksomheter bruker pengene slik Stortinget har bestemt, og at de følger lover og regler, er en viktig del av virksomheten som med fordel kan vies større oppmerksomhet. Komiteen har merket seg det sterke internasjonale engasjementet.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 02.06.2020

    Debattert i Stortinget 11.06.2020
    Votert i Stortinget 11.06.2020