Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Anmodning om særlovgivning fra Sannhets- og forsoningskommisjonen

Innst. 144 L (2019-2020), Lovvedtak 45 (2019-2020)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Loven gjelder fra det tidspunktet som bestemmes i loven, eller som regjeringen bestemmer.

Saken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 04.02.2020Innst. 144 L (2019-2020)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om lov om informasjonstilgang mv. for Kommisjonen for å granske fornorskingspolitikk og urett overfor samer, kvener og norskfinner (Sannhets- og forsoningskommisjonen). Bakgrunnen var at kommisjonen henvendte seg til Stortinget og anmodet om en særlov. Formålet med loven, jf. § 1, er å sikre kommisjonen opplysninger som er nødvendige for at den skal få utført sitt arbeid i henhold til mandatet. Loven som ble enstemmig vedtatt, inneholder bestemmelser om kommisjonens tilgang til opplysninger (§ 2), behandlingen av personopplysninger (§ 3), taushetsplikt for kommisjonens medlemmer og enhver som utfører tjeneste eller arbeid for kommisjonen (§ 4), forbud mot bruk av opplysninger som bevis i senere straffesak eller sivil sak (§ 5) og kassering av dokumenter (§ 6).

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 04.02.2020

    Behandlet andre gang i Stortinget 03.03.2020