Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Høytflyvende satellitter - jordnære formål. En strategi for norsk romvirksomhet

Meld. St. 10 (2019-2020), Innst. 350 S (2019-2020)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Melding fra Nærings- og fiskeridepartementetSaken er behandlet i næringskomiteenUtkast til innstilling er forelagt for utenriks- og forsvarskomiteen til uttalelseInnstilling avgitt 04.06.2020Innst. 350 S (2019-2020)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har drøftet en melding fra regjeringen - "Høytflyvende satellitter - jordnære formål. En strategi for norsk romvirksomhet." Norsk romvirksomhet er viktig i lys av Norges særskilte stilling som en befolkningsmessig liten arktisk nasjon med et stort havområde med betydelige økonomiske og strategiske interesser. Tilgang til satellitter og informasjonen de henter, har betydning for Forsvaret, for samfunnssikkerhet og beredskap, for miljøovervåking og for kommersiell virksomhet. Norges beliggenhet og vår historie med et sterkt statlig engasjement i forsvars- og romindustrien har gjort at vi har en romindustri av betydelig størrelse og med et stort vekstpotensial. Stortinget vedtok å be regjeringen sørge for at Andøya Spaceport blir realisert så raskt som mulig. Stortinget vedok videre å be regjeringen utrede behovet for et nasjonalt senter for rombasert virksomhet, og hva som eventuelt kan være en hensiktsmessig lokasjon for et slikt senter.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 04.06.2020

    Debattert i Stortinget 10.06.2020
    Votert i Stortinget 10.06.2020