Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om å kreve åpenhet om honorarer fra legemiddelindustrien til helsepersonell

Dokument 8:52 S (2018-2019), Innst. 202 S (2018-2019)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Kari Elisabeth Kaski, Lars Haltbrekken, Sheida SangtarashSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenForslag fra (SV)Innstilling avgitt 12.03.2019Innst. 202 S (2018-2019)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet et representantforslag fra medlemmer fra Sosialistisk Venstreparti om å kreve åpenhet om honorarer fra legemiddelindustrien til helsepersonell. Forslagene ble ikke vedtatt. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Rødt støttet forslagene fra Sosialistisk Venstreparti og argumenterte i innstillingen med at det bør være full åpenhet om alle eventuelle økonomiske bindinger som finnes mellom helsepersinell og legemiddelindustrien. Regjeringspartiene - som ikke støttet forslagene - påpekte at det allerede i dag finnes regelverk som skal motvirke uheldige bindinger mellom helsepersonell og andre aktører, og at det også er inngått samarbeidsavtaler mellom Legeforeningen, legemiddelindustrien og de regionale helseforetakene om hvordan samarbeidet skal skje. Disse partiene ønsker derfor ikke ytterligere regelverk på området, og mener det heller bør jobbes videre med de ordninger som allerede finnes.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 12.03.2019

    Behandlet i Stortinget: 28.03.2019