Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Forslag fra sivilombudsmannen om endringer i sivilombudsmannsloven

Sivilombudsmannens Arbeidsgrupperapport om endringer i sivilombudsmannsloven og Dokument 19 (2017-2018) punkt 6, Innst. 223 S (2018-2019)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Saken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenUtkast til innstilling er forelagt for presidentskapet til uttalelseInnstilling avgitt 10.04.2019Innst. 223 S (2018-2019)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet en enstemmig innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om Sivilombudsmannens Arbeidsgrupperapport om endringer i sivilombudsmannsloven og Dokument 19 (2017-2018) punkt 6 i Rapport til Stortingets presidentskap fra utvalg nedsatt for å vurdere prosessen og valgbarheten til medlemmer i de komiteer, utvalg og nemnder som Stortinget oppnevner. Komiteen deler ombudsmannens vurdering av at det har vært behov for nye gjennomganger av flere deler av regelverket, og at forslaget fra ombudsmannens arbeidsgruppe bør ligge til grunn for arbeidet med å utarbeide en ny lov. Stortinget har gjort følgende vedtak: "Stortinget ber presidentskapet sørge for at det blir utarbeidet et nytt forslag til sivilombudsmannslov, med føringer gitt i denne innstillingen."

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 10.04.2019

    Behandlet i Stortinget: 07.05.2019