Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om å rette opp mangler i rusbehandlingen (TSB) som anbudsrunden fra Helse Sør-Øst har ført til

Dokument 8:157 S (2017-2018), Innst. 282 S (2017-2018)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Arne Nævra, Karin Andersen, Nicholas WilkinsonSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenForslag fra (SV)Innstilling avgitt 15.05.2018Innst. 282 S (2017-2018)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet et representantforslag fra medlemmer fra Sosialistisk Venstreparti om en anbudsrunde innenfor rusomsorgen i Helse Sør-Øst. Forslagsstillerne mener at tilbudet er blitt svekket som følge av anbudsrunden. Med støtte fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet., Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti, MDG og Rødt er det vedtatt å be regjeringen sikre at det i Helse Sør-Øst åpnes for et tilleggsanbud på 10 avrusningsplasser snarest mulig. Vedtaket innebærer også at regjeringen frem til et slikt anbud er gjennomført, må sikre at Blå Kors Borgestadkllinikken får en tilleggsavtale som opprettholder dagens drift. Andre forslag om å sikre at det inngås avtale om kjøp av plasser ved avdelinger ved Borgestadklinikken, om å instruere Helse Sør-Øst til å inngå avtale med Borgestadklinikken, samt be regjeringen etablere flere behandlingsplasser og bedre ettervern for alkoholmisbrukere - fikk varierende støtte fra opposisjonspartiene, og ble ikke vedtatt.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 15.05.2018

    Behandlet i Stortinget: 24.05.2018