Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om et bedre målsystem for livskvalitet, helse og det gode liv i Norge ut fra behovet for helhetlig informasjon

Dokument 8:130 S (2017-2018), Innst. 219 S (2017-2018)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Ingvild Kjerkol, Kjersti Toppe, Olaug Vervik Bollestad, Per Espen StoknesSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenForslag fra (KrF), (MDG), (A), (Sp)Innstilling avgitt 12.04.2018Innst. 219 S (2017-2018)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet et representantforslag fra medlemmer fra Miljøpartiet De Grønne, Kristelig Folkeparti, Arbeiderpartiet og Senterpartiet om et bedre målesystem for livskvalitet, helse og det gode liv i Norge. Stortinget har enstemmig vedtatt å be regjeringen sikre at helhetlig informasjon om dette kommer inn i grunlaget for helsepolitikken. Det er videre vedtatt at regjeringen må sørge for en bedre integrering av målene for livskvalitet i styringen av helsevesenet. I tillegg er regjeringen bedt om å avklare om Folkehelseinstiuttet er den best egnede etaten for å koordinere målesystemet for livskvalitet, samt å vurdere hvordan eksisterende nasjonale undersøkelser om livskvalitet kan utvides. Stortinget ba også regjeringen rapportere om status for livskvaliteten i Norge som helhet og for utvalgte sårbare grupper, i de ordinære statsbudsjettbehandlingene i Stortinget.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 12.04.2018

    Behandlet i Stortinget: 19.04.2018