Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om innføring av obligatorisk helsekontroll på helsestasjonene og senere gjennom skolehelsetjenesten for barn i alderen null til ti år, der kommunene plikter til å følge opp barn som ikke møter til helsekontroll

Dokument 8:65 S (2016-2017), Innst. 317 S (2016-2017)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Erlend Wiborg, Helge André Njåstad, Kari Kjønaas Kjos, Mazyar Keshvari, Ulf Isak LeirsteinSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenFporslag fra (FrP)Innstilling avgitt 23.05.2017Innst. 317 S (2016-2017)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har forkastet et forslag fra Fremskrittspartiet om innføring av obligatorisk helsekontroll for barn under ti år, der undersøkelser skjer uten klær. Det ble også foreslått å be regjeringen legge frem et lovforslag som sikrer at kommunene er ansvarlige for å følge opp barn som ikke møter til obligatorisk helsekontroll. Forslagene ble bare støttet av Fremskrittspartiet. Det ble enstemmig fattet vedtak om å be regjeringen følge nøye med på om de nye nasjonale retningslinjene for helsestasjoner og skolehelsetjenesten endrer dagens praksis.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 23.05.2017

    Behandlet i Stortinget: 01.06.2017