Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Lov om statens ansatte mv. (statsansatteloven)

Prop. 94 L (2016-2017), Innst. 424 L (2016-2017), Lovvedtak 115 (2016-2017)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementetSaken er behandlet i kommunal- og forvaltningskomiteenInnstilling avgitt 06.06.2017Innst. 424 L (2016-2017)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har vedtatt ny lov om statsansatte. Loven erstatter lov om statenes tjenestemenn fra 1983, og bygger på rapporten fra tjenemannslovutvalget. Den nye loven er fornyet blant annet ved at begrepet "tjenestemenn" og annen foreldet terminologi er byttet ut med et enklere og mer moderne språk. Loven inneholder også en rekke forenklinger, for eksempel ved at tillsettingsrådet for overtallige i staten oppheves og overlater til lokale parter å vurdere hvem som skal ansattes på bakgrunn av fortrinnsrett. Adgangen til midlertidige ansettelser i staten strammes inn og harmoniseres med arbeidsmiljøloven. Også vilkårene for oppsigelse harmoniseres med reglene i arbeidsmiljøloven, samtidig som statens særpreg ivaretas slik at Stortinget og regjeringen fortsatt kan beslutte endringer i statens organisering.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 06.06.2017

    Behandlet andre gang i Stortinget 15.06.2017