Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Lov om gjeldsinformasjon ved kredittvurdering av privatpersoner (gjeldsinformasjonsloven)

Prop. 87 L (2016-2017), Innst. 356 L (2016-2017), Lovvedtak 103 (2016-2017)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra Barne- og likestillingsdepartementetSaken er behandlet i familie- og kulturkomiteenInnstilling avgitt 30.05.2017Innst. 356 L (2016-2017)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har vedtatt lov om gjeldsinformasjon ved kredittvurdering av privatpersoner. Formålet med loven er å legge til rette for at banker og andre kredittytere kan skaffe seg bedre oversikt over omfanget av forbrukskreditter hos kunder som søker om lån og kreditt. Loven gir private aktører adgang til å etablere egne foretak (gjeldsinformasjonsforetak) som kan formidle gjeldsopplysninger mellom banker og andre til bruk ved kredittvurdering. Det ble i tillegg vedtatt et anmodningsvedtak om å evaluere ordningen med nasjonal gjeldsinformasjon, samt å be regjeringen utrede og fremme et lovforslag som er innrettet mot en portalbasert tjeneste. I tillegg vedtok Stortinget å be regjeringen utrede muligheten for å innføre et rentetak og komme tilbake til Stortinget med en sak om dette.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 30.05.2017

    Behandlet andre gang i Stortinget 12.06.2017