Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Riksrevisjonens undersøkelse av ressursutnyttelse og kvalitet i helsetjenesten etter innføringen av samhandlingsreformen

Dokument 3:5 (2015-2016), Innst. 374 S (2015-2016)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 02.06.2016Innst. 374 S (2015-2016)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet og vedlagt protokollen kontroll- og konstitusjonskomiteens innstilling om Riksrevisjonens undersøkelse av ressursutnyttelse og kvalitet i helsetjenesten etter innføringen av samhandlingsreformen. Riksrevisjonens undersøkelse viste at sentrale forutsetninger for å nå målene om bedre kvalitet på helsetjenestene ikke er på plass. Undersøkelsen viste blant annet at samarbeidet og informasjonsutvekslingen mellom sykehusene og kommunene bør bedres. Komiteen viste til at om lag 60 prosent av kommunene hadde etablert flere korttidsplasser etter innføringen av reformen, men merket seg samtidig at ca 90 prosent av kommunene i liten eller svært liten grad hadde opprettet flere langtidsplasser. Komiteen viste til at departementet har gitt Forskningsrådet i oppdrag å gjennomføre en forskningsbasert evaluering av samhandlingsreformen, kalt EVASAM, og så frem til denne oppfølgingen.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 02.06.2016

    Behandlet i Stortinget: 06.06.2016