Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om strategi for utbygging av fiberkabler og grønne datasentre

Dokument 8:36 S (2015-2016), Innst. 238 S (2015-2016)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Åse Michaelsen, Hans Fredrik Grøvan, Ingunn Foss, Iselin Nybø, Kjell Ingolf Ropstad, Odd Omland, Sivert Bjørnstad, Terje Breivik, Terje Aasland, Torill EidsheimSaken er behandlet i energi- og miljøkomiteenForslag fra (A), (KrF), (H), (FrP), (V)<br/>Utkast til innstilling er forelagt for transport- og kommunikasjonskomiteen til uttalelseInnstilling avgitt 14.04.2016Innst. 238 S (2015-2016)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet et representantforslag om strategi for utbygging av fiberkabler og grønne datasentre. Det ble vedtatt å be regjeringen vurdere redusert elavgift også for datasentre med uttak under 5 MW som kraftkrevende industri med redusert sats i elavgiften. Det ble videre vedtatt å be regjeringen legge fram en sak for Stortinget om hvordan det så raskt som mulig kan etableres flere fiberkabler til utlandet, blant annet fra Norge til Storbritannia og Tyskland, for å styrke grunnlaget for etablering av grønne datasentre og annen databasert næringsvirksomhet i Norge. Det ble også vedtatt å be regjeringen utarbeide en strategi som beskriver hvordan myndighetene kan legge til rette for ytterligere etablering av grønne datasentre i Norge, samt å legge til rette for at det offentliges datalagringsbehov blir bedre koordinert.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 14.04.2016

    Behandlet i Stortinget: 03.05.2016